1.8 C
Skopje
Sunday, January 29, 2023

Почна уривањето на нелегалните објекти на најатрактивните плажи во Охрид

Најчитани вести

Под силно полициско обезбедување денеска почна најавуваната акција за отстранување на нелегалните градби и урбана опрема од плажите во градското подрачје на Охрид.

За почеток се отстранува и демонитира платформата во езерото пред „Куба Либре”, една од најатрактивне плажи и локации на исотчниот брег на Охридското Езеро.

Акцијата беше очекувана со оглед што уште пред една седмица во близина на неколкуте плажи зад мостот на Студенчишкиот канал кај Охрид беше распоредена механизација, а вчера сите објекти во тој дел беа искучени од системот за нанпојување со елњектрична енергија.

Градоначалникот на Охрид Константин Георгиески неодамна најави дрка ќе се отстрануваат сите нелегални објекти и градби од сите плажи на кои им се истечените договорите за концесија, вклучувајчќи ги и петте што влегуваат во опфатот на ГУП-от.

Повеќе вести

- Advertisement -spot_img

Најнови вести