33.8 C
Skopje
Tuesday, August 3, 2021

Почина новинарот Ристе Недановски

Најчитани вести

По кратко и тешко боледување вчера на 62-годишна возраст, почина новинарот Ристе Недановски, соопшти Лекарската комора на Македонија каде што работеше во одделението за односи со јавноста и уредник на интерниот весник.

Недановски од 1991 година работeше како новинар за здравство во весникот „Вечер”. Во 1997 премина во весникот „Дневник”, а во 1999 стана заменик-уредник на економската рубрика и новинар за здравство во „Утрински весник”. Од 2004 година беше уредник и новинар за здравство во „Вечер”.

Од активното новинарство се повлече во 2006 кога се вработи како како пиар менаџер во „Публицист”, а од 2009 беше извршен директор и пиар менаџер во „Концепт маркетинг”.

Од 2011 беше уредник на гласилото на Лекарската комора на Република Северна Македонија.

Долги години подготвуваше и уредуваше текстови, посебни тематски публикации на различни асоцијации, здруженија, организации и компании како што се Стоматолошката комора на Македонија, „Порака”, Сојуз на помош за лица со ментален хендикеп и други.

Автор е и учесник во подготовка на повеќе релевантни меѓународни анализи за состојбите и реформите во здравството.

Повеќе вести

- Advertisement -spot_img

Најнови вести