7 C
Skopje
Thursday, January 21, 2021

Политички договор за амнестија или непознавање на правото

Најчитани вести

Ветингот треба да започне од Уставниот суд. Доколку се донесе одлука со која ќе се поништат сите судски процеси и обвиненија,  ќе настане општ хаос во државата, вели Мирјана Најчевска. Се сомнева дека се работи за добро режирано шоу кое е дел од политички договор.

Алберт Муслиу прашува, кој за кого одработува и за какви цели.

И здружението на судии предупредува на штетноста од евентуалната одлука на Уставниот суд .

Познавачите на состојбите апелираат уставните судии добро да размислат на последиците кои ќе произлезат доколку се амнестираат поранешните функционери.

Повеќе вести

- Advertisement -

Најнови вести