17.8 C
Skopje
Sunday, July 25, 2021

Под фотографии на исчезнат соработникот на Беливук на социјалните мрежи османуваат страшни коментари!

Најчитани вести

Давесетина членаови од криминалната група на Вељко Беливук, познат како Вељо Невоља и Марко Миjковиќ Маре која е зад решетки, бидејќи е осомничена за најмалку четири убиства, а со нив се поврзуваат исчезнувањето на уште неколку мажи, меѓу кои е и нивни соработник Александар Глигоријевиќ (42).

Името на Глигоријевиќ кој бил претседател на фудбалскиот клуб Текстилац од Оџак, се среќавало на социјалните мрежи со оваа група. Тој самиот често посочувал дека е член на „навивачката“ група на Партизан, која ја предводел Беливук, а се нарекувала Принципи. Неговото име неодамна го спомена шефот на Управата за криминалистичка полиција, Богдан Пусиќ, како едно од лицата кое се наоѓа на списокот на исчезнати.

Од пред неколку дена се појавија коментари на оваа фотографија. Во еден од новите коментари на фотографијата пишува: „Е, мој Ацика, тој дојде по твојата глава“.

Патем, заедно со последната фотографија што Глигоријевиќ ја објави на последниот ден од април минатата година, пред четири недели беше објавен коментар:

„Нека ти е лесна црната земја“.Очигледно е дека тој бил дел од Принцип, за која обвинителството смета дека е навивачка група на Партизан, основана од Беливук и Миjковиќ за да изврши најсериозни злосторства под нејзина заштита “.

Повеќе вести

- Advertisement -spot_img

Најнови вести