-1.2 C
Skopje
Monday, February 6, 2023

„Писмо за Глорија„ – нова книга од Живко Грозданоски

Најчитани вести

Денеска излезе од печат новиот роман на Живко Грозданоски под наслов „Писмо за Глорија“, како 216 издание во едицијата „ПРОаЗА“ на издавачката куќа ИЛИ-ИЛИ.

По успешната прва соработка на „Куфер за тројца“, книга која беше финалист за „Роман на годината“, ова е новиот ракопис на еден од најталентираните автори на новата генерација македонски писатели, велат од ИЛИ-ИЛИ.

Живко Грозданоски е роден во 1986 година во Кичево. Основно училиште завршил во Бигор Доленци и во Кичево, средно во Скопје. Дипломирал на Катедрата по италијански јазик и книжевност. Пишува проза и книжевност за деца. Неговите кратки раскази се преведени на десетина јазици, а неговите романи се преведени на бугарски („Куфер за тројца“, ИЛИ-ИЛИ, 2014) и на италијански („Последното име на иднината“, Антолог, 2018) јазик. Преведува и препејува од и на италијански јазик.

Повеќе вести

- Advertisement -spot_img

Најнови вести