15.8 C
Skopje
Saturday, October 1, 2022

Пазар

Најчитани вести

ЛЕЈЛА САБИТ

Купи-продај.

Поевтино – поскапо.

На ти-дај ми.

На тезга, под тезга, здраво или скапано.

Секој сака да ќари, највеќе да се ценка, кога може да ве прејде, и никој неќе да е во загуба.

Така е на македонскиот пазар.

За овошје и зеленчук, економскиот, политичкиот и во парламентот.

Најгужва е за пазарните денови.

Тогаш е подобро да не излегувате од дома или да вклучувате ТВ.

Препорачливо е да отворите четири очи, да си го чувате новчаникот и да сте ментално и физички издржливи.

Различен пазар-различни цени, снабденост, понуда и услуга.

Зависи во кој дел од Скопје, Македонија и Европа се пазарувате.

На пазар како и во животот најдобро поминуваат вештите, искусните, итрите и мангупите.

Најлошо-наивните, добродушните и принципиелните.

Ама учите додека сте живи, а пазарот е најдобра школа.

Не секој есап од пазарот излегува како што сте се надевале.

Некогаш дома се враќате со празни торби, а некогаш со полни.

Исто и во животот.

А како излегувате со домашниот пазар!

Прашајте ја сопругата!

Повеќе вести

- Advertisement -spot_img

Најнови вести

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com