17.8 C
Skopje
Thursday, June 17, 2021

Организирана оналјн дебата за намалување на коруптивниот пристап во јавните набавки

Најчитани вести

„Претставување на предлозите за намалување на корупцијата во јавните набавки и унапредување на начинот на нивно спроведување“, ќе биде насловот на темата која онлајн ќе биде спроведена од Центарот за граѓански комуникации.

Во рамки на настанот ќе бидат претставени предлозите за намалување на корупцијата во јавните набавки и ќе се дискутира за начините за поефикасна борба против корупцијата во јавните набавки, ставајќи акцент на јавните претпријатија и акционерски друштва основани од Владата и единиците на локалната самоуправа.

Најавено е обраќање на амбасадорот на Кралството Холандија во Скопје, Дирк Јан Коп, претседателката на Државната комисија за спречување на корупцијата, Билјана Ивановска, директорот на Бирото за јавни набавки, Борче Хаџиев, како и претставниците на Центарот за граѓански комуникации, Сабина Факиќ и Герман Филков.

Повеќе вести

- Advertisement -spot_img

Најнови вести