33.8 C
Skopje
Tuesday, August 3, 2021

Општина Солун отвори дигитална платформа за вдомување бездомни животни

Најчитани вести

Општина Солун, на официјалниот сајт, отвори дигитална платформа за вдомување бездомни животни, која во првата фаза ќе работи пилотски.

-Општина Солун бара дом за секое бездомно животно. Многу животни без размислување, се напуштаат на улица и секојдневно се борат за преживување. Да ги отвориме нашето срце и нашиот дом за едно од овие. Вдомувањето спасува животи, бидејќи е чин на љубов, пишува на дигиталната платформа.

Процесот започнува со период од две седмици за прилагодување, по што следи и официјалното вдомување.

Повеќе вести

- Advertisement -spot_img

Најнови вести