37.8 C
Skopje
Wednesday, June 23, 2021

Од недела летно сметање времето, стрелките одат еден час понапред

Најчитани вести

Летното сметање на времето ќе почне в недела, со тоа што часовникот ќе се помести еден час напред.

Владата на вчерашната седница донесе одлука да се утврди летното сметање кое оваа година започнува на 28 март во 02:00 часот. Часовникот треба да се помести еден час напред, односно времето во 2 часот, ќе се смета како да е 3 часот.

Повеќе вести

- Advertisement -spot_img

Најнови вести