18.8 C
Skopje
Wednesday, October 5, 2022

Одлуки од 11.седница на Уставниот суд

Најчитани вести

На денешната седница не беше донесена одлука по иницијативата на член 10 од Законот за извршување на Буџетот на Република Македонија за 2022 година, поради недоволно мнозинство при гласањето.

Уставниот суд на денешната седница не поведе постапка по иницијатива поднесена на член 28 став 8 од Законот за заштита на населението од заразни болести, член 13 точка 11 од Одлуката за превентивни препораки, наредени мерки, наменски протоколи, планови и алгоритми за постапување за заштита на здравјето на населението од заразни болести КОВИД-19.

На денешната седница не беше донесена одлука по иницијативата на член 10 од Законот за извршување на Буџетот на Република Македонија за 2022 година, поради недоволно мнозинство при гласањето. Предметот, како што велат од Судот, ќе биде одлучуван на некоја од наредните седници

Судот ја отфрли иницијативата за оценување на уставноста на член 9 став 1 и 3 од Законот за Фондот за осигурување на депозити, а не поведе постапка за оценување на член 178 ставови 1 и 3 од Колективниот договор на Министерството за внатрешни работи.

Повеќе вести

- Advertisement -spot_img

Најнови вести

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com