29.8 C
Skopje
Thursday, May 26, 2022

Овој осамен остров нуди работа од соништата: Даваат голема плата, а сè што треба да направите е да се грижите за овци! Ова е листата од обврски

Најчитани вести

Шкотскиот остров Северен Роналдсеј објавил многу необичен оглас за работа.

Имено, бараат заинтересирани овчари кои ќе бидат убаво платени да чуваат редок вид на шкотски овци – оркни. 

Островот бара искусни овчари кои ќе внимаваат овците да останат во стадото, да јадат само планирана храна која можат да ја сварат, да бидат на безбедни локации и оддалечени од сите карпи кои се наоѓаат во близина.

Овчарите ќе бидат задолжени и да внимаваат на ѕидот кој го раздвојува природното живеалиште на овците од нивните на кои се одгледува храна за целиот остров. А бидејќи ѕидот е стар, овчарот ќе биде задолжен и да го поправа.

Се работи 35 часа неделно, а платата е 24,473 евра.

При прифаќањето на работата, идните вработени ќе мора да останат три години во работен однос за ѕидот во целост да биде поправен, а бројот на овци да се зголеми.

Повеќе вести

- Advertisement -spot_img

Најнови вести

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com