28.8 C
Skopje
Sunday, June 20, 2021

Ова е најдобриот период од годината за трајно одстанување на влакната

Најчитани вести

Најефикасниот метод, признат во целиот свет за трајно одстранување на влакната е ласерскиот метод. Со помош на ласер влакната се одстрануваат трајно и безболно.

Развојот на технологијата влијаеше на унапредување на и на ласерските технолгии, кои што оваа година го постигнаа врвот .

Ласерската сонда ослободува светлина во импулси, таа го загрева коренот на влакното и го уништува. Ласерската светлина поминува низ средниот дел од кожата и се апсорбира во пигментот – меланин. На овој начин загревањето на коренот на влакното се забрзува, тоа доведува до негово уништување.

Според ова, Идеална кожа за овој третман е светла кожа со темни влакна, за да ласерскиот сноп не биде привлекуван од пигментот на кожата.

Бели и светли влакна слабо реагираат на ласерскиот зрак бидејќи не содржат пигмент- Меланин. Третманот вообичано траеше долго и често пати се јавуваше иритација на кожата како резултат на темературата.

Всушност ова е главниот презвик во новата технологита, па иновацијата е токлу тука.

Новата ТРИО ДИОДНА Ласерска Технологија Моќна комбинација од 3 видови на бранови должини и совршен систем на ладење до -2 ℃  , за 100% удобност и безболност на третманот.  Оваа технологија го користи нивното синергистичко дејство и делува на 3 главни анатомски таргети :

  1. Дермална папила- Зародиш на влакното
  2. Булба – корен на влакното
  3. Стем клетки на фоликулот на влакното – стимулатори на раст на влакното

Секако, на главата од ласерот има активно ладење до -2 ℃ што пак ја штити кожата од оштетување и ја одстанува болкта. Болката е намалена за 100%, што значи третманот е многу комфорен и 100% безболен.

Овој ласер го скратува и времетраењето на третманот, па сега еден ласерски третман на нозе трае 20 минути, за разлика од страите технологии каге третманот трае и до 1 час.

Секао сето ова е во комбинација со ефикасноста на третманот , која не изостанува. Уништените влакна, после третманот постепено паѓаат од кожата во следните 10 дена. Резултатот од првиот третман е до 70% ефикасност.

Најчесто се потребни 3-5 третмани, кои се прават на одреден временски период ( на почетокот на 4 недели), за трајно да се одстранат влакната.

Со овој третман се може да се третираат сите делови до кожата на лице и тело, освен околуочната регија.

Важно е да се каже дека влакната несмеат да се депилираат 3-4 недели пред ласерскиот третман.

Третманот со ТРИО Диодниот Ласер е веќе достапен во Дерма Бела – естестка медицина и козметологија. Тој  е уникатен и ефикасен за сите типови кожа и боја на влакна, а делува дури на потемнета кожа.

Повеќе вести

- Advertisement -spot_img

Најнови вести