17.8 C
Skopje
Thursday, June 17, 2021

Нов Windows 10 апдејт го решава проблемот со падот на системот

Најчитани вести

По претходното ажурирање на Windows 10, дел од корисниците имаа проблеми со падови на системот и „синиот екран на смртта“, кога се обидуваа да отпечатат нешто со помош на печатач. Проблемот беше лимитиран на одредени печатачи и апликации, но сега е надминат преку ново ажурирање кое го објави Microsoft.

Проблеми со рушење на системот по употребата на печатачи има корисниците на Windows 10 верзиите 20H2, 2004, 1909 и 1803/1809, а новото ажурирање со build ознака 18363.144118363.1441 го решава проблемот.

Компанијата не посочи кои печатачи и апликации биле засегнати од овој проблем. Microsoft им препорачува на корисниците да го инсталираат и најновиот SSU (servicing stack update) пред инсталирањето на новиот апдејт.

Ова може да се направи со одење во Settings > Update & Security > Windows Update. Во Optional updates секцијата, се наоѓа опција за преземање и инсталирање на ажурирањето, кое го решава проблемот што го имаат некои печатачи.

Повеќе вести

- Advertisement -spot_img

Најнови вести