4.8 C
Skopje
Tuesday, January 31, 2023

Новиот Chrome ги подобрува перформансите и заштедува енергија

Најчитани вести

Chrome ја објави најновата верзија на својот интернет-прелистувач за десктоп платформи и доаѓа со некои интересни подобрувања.

Новите измени се поврзани со подобрувања во перформансите, вклучително и намалување на потрошувачката на меморија до 30 проценти и подолго траење на батеријата кога се ближи до крајот на нејзината употреба.

Споменатите функции се нарекуваат Memory Saver и Energy Saver, а доаѓаат до Windows, macOS и ChromeOS верзиите на прелистувачот Chrome.

Кога станува збор за Memory Saver, оваа функција заштедува меморија така што ја ослободува од неискористените картички и ги насочува кон поинтензивно користените апликации (игри, видео и друго).

Energy Saver заштедува батерија кога ќе достигне 20 проценти со ограничување на активноста во заднина и оптимизирање на страниците со визуелни ефекти.

Корисниците ќе имаат опција да ги вклучат или исклучат Memory Saver и Energy Saver во секое време, а тоа ќе биде можно за секоја поединечна веб-страница.

Повеќе вести

- Advertisement -spot_img

Најнови вести