26.8 C
Skopje
Wednesday, June 16, 2021

Неразумно се троши питката вода за пиење

Најчитани вести

Питката вода за пиење неконтролирано се троши и од компании, и од институции и од граѓаните на Скопје. Индустриски објекти користат вода колку жителите на неколку општини во градот. Се прскаат тревници, се наводнуваат бавчи, се приклучува на диво на водоводната мрежа. Водоснабдителниот систем на главниот град е проектиран за 400 илјади жители, а опслужува речиси милион луѓе. Изворот Рашче повеќе не може да го издржи притисокот од неразумното користење на водата. Гледајте во емисијата „Разбистри сè“.

Повеќе вести

- Advertisement -spot_img

Најнови вести