21.8 C
Skopje
Friday, July 30, 2021

Народен правобранител: Претставките поврзани со пописот се поднесуваат електронски

Најчитани вести

Народниот правобранител, соопшти дека ќе го следи целиот процес на реализирање на пописот.

Секој граѓанин кој смета дека му е прекршено некое право поврзано со пописот може електронски да поднесе претставка до Народниот правобранител, информираа оттаму.

Адресата за претставките е contact@ombudsman.mk.. Народниот правобранител по поднесената претставка ќе ја спроведе потребната постапка и за исходот ќе го информира подносителот.

Нродниот правобранител, додаваат оттаму, активно ќе го следи процесот на спроведување на Пописот 2021 година, за целиот период на неговото времетраење и тоа од 1 март до 21 април.

Повеќе вести

- Advertisement -spot_img

Најнови вести