-0.2 C
Skopje
Monday, February 6, 2023

МојДДВ: Вкупниот поврат кај граѓаните изнесува 5 милиони евра

Најчитани вести

-Во вториот квартал од МојДДВ кој стартуваше на 01.10.2019 заклучно со 14.11.2019: Скенирани се 12,935,870 сметки, Остварен промет 6,221,525,720 ден, Вкупен ДДВ 673,875,484 ден, Поврат 15 % од ДДВ кај граѓаните 101,081,323 ден.

Од 1 јули 2019 до 14 ноември 2019 година, вкупниот поврат кај граѓаните изнесува 5 милиони евра, пари кои ќе бидат исплатени на трансакциските сметки кај граѓаните, објавено е на Фејсбук страницата МојДДВ.

Повеќе вести

- Advertisement -spot_img

Најнови вести