1.8 C
Skopje
Sunday, February 5, 2023

Мицкоски: Ќе донесеме поевтина струја

Најчитани вести

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски, од Гази Баба денеска ја почна акцијата „Македонија за сите луѓе”, порачувајќи пред присутните дека ќе донесат поевтина струја и политики во корист на сите луѓе.

„Денеска ќе зборуваме како до гасификација на домаќинствата, како до најмалку 50 проценти гасифицирани домаќинства во нашата Македонија, со бесплатен приклучок за гас, без дополнителни трошоци, ќе зборуваме како до поевтина струја преку произведување на електрична енергија, а тоа ќе го постигнеме со продолжување на работниот век и модернизирање на производните погони, тоа се рударско енергетскиот комбинат во Битола и рударско енергетскиот комбинат во Кичево“, рече Мицкоски во изјава за медиуми.

Тој воедно додаде дека тие имаат сосема спротивна политика од Владата на СДСМ.

„Ние зборуваме како да го модернизираме и да го продолжиме работниот век на термоцентралата Битола, и термоцентралата Осломеј најмалку до 2040 година. Ќе зборуваме за подобрување на животната средина, на екологијата, најмалку 50тина проценти поквалитетен воздух за граѓаните споредено со оваа ситуација која што е денеска. Ќе зборуваме за темите кои што навистина живот значат за граѓаните и кои што ќе бидат значајни во периодот кој што следи а тоа се овие локални избори“, изјави Мицкоски.

Повеќе вести

- Advertisement -spot_img

Најнови вести