1.8 C
Skopje
Sunday, January 29, 2023

Минов: Убедливи се аргументите дека еколошката такса нема да влијае на стандардот на граѓаните

Најчитани вести

Панчо Минов од СДСМ во емисијата 24 анализа изјави дека животната средина е најранлива област. Смета дека еколошката такса значи усогласување со европската регулатива каде на земја како што сме ние, услов е и сама да учествува во еколошки проекти.

„Треба да учествува со 48% и ние за да може да бидеме корисници на таква сериозна декларативност, треба не само да се дебатира за да се расчистат некои прашања, туку и да се усвои. Овој еколошки данок се објаснува со тоа дека ќе придонесе за фосилните транзиција на горива кон обновливи извори за енергија и ќе се направи обновлив еколошки фонд и задолжувањето на министерството на екологија вели дека сретствата ќе се собираат во посебен развоен фонд кој ќе има неколку намени. Сметам дека ова е работа која има многу убедливост во аргументите дека нема да влијае на стандардот на граѓаните.“ – изјави Минов.

Повеќе вести

- Advertisement -spot_img

Најнови вести