4.8 C
Skopje
Sunday, April 2, 2023

МВР потсетува дека за една година истекува рокот за рабличките со „МК“

Најчитани вести

Министерството за внатрешни работи ги информира граѓаните и правните субјекти, односно сопствениците на возила, на обврската дека заклучно со 12.02.2024 мора да извршат промена на регистарските таблички со ознаката “МК“ со ознаката “NMK“.

Сите сопственици на регистрирани возила се должни да ги заменат регистарските таблици кои ја содржат буквената ознака ,,МК”, издадени до денот на отпочнување со примена на овој правилник (15.1.2021 година), односно таквите таблички можат да се употребуваат најдоцна до 12.2.2024 година.

Најнови вести