1 C
Skopje
Thursday, January 21, 2021

Лојане-Миратовац ќе стане меѓународен граничен премин

Најчитани вести

Наместо локален премин, како што беше предвидено, Лојане – Миратовац ќе стане меѓународен граничен премин.

Разговорите околу деталите, динамиката и активностите за отворање на новиот граничен премин меѓу Македонија и Србија, ги почнаа вицепремиерот Бујар Османи и државниот секретар при српското МВР, Милосав Миличковиќ.

При крај е и обезбедувањето на првите два и пол милиони евра, донација од норвешката влада за реализација на овој проект.

Повеќе вести

- Advertisement -

Најнови вести