Ливерпул ќе го проширува Енфилд на 60.000 места

0

Европскиот првак, Ливерпул, планира да го прошири култниот стадион Енфилд на 60.000 места, пренесуваат британските медиуми.

Клубот поделил повеќе од 5.000 летоци за да ги повика локалните жители и низа бизнисмени на јавните состаноци кадешто ќе се разговара за амбициите за надоградување на стадионот.