20.8 C
Skopje
Friday, June 18, 2021

Лечиќ ги покани жртвите на Мика Алексиќ да се префрлат во неговото училиште

Најчитани вести

Брзиот антиген тест веќе не е критериум за избегнување карантин при влез во Словенија, само ПЦР

Словенечката влада одлучи дека негативните резултати од брзиот антиген тест за Ковид-19 повеќе не се критериум за избегнување на карантин при влегување во Словенија, туку само негативниот резултат на тестот за ПЦР, не постар од 48 часа, ќе биде доказ за влез во земјата со мал број исклучоци.

СТА известува дека оние што доаѓаат во Словенија исто така можат да избегнат карантин доколку обезбедат доказ дека биле вакцинирани против Ковид-19 или дека закрепнале од болеста во последните шест месеци.

Негативен резултат од брз тест не постар од седум дена останува валиден како доказ за влез во Словенија без карантин за оние кои ја минуваат границата секој ден за работа или училиште и се постари од 13 години.

На сопствениците на земјишта исто така повеќе нема да им треба ваков доказ за да извршуваат земјоделски работи преку границата, под услов да се вратат во земјата во рок од десет часа.

Повеќе вести

- Advertisement -spot_img

Најнови вести