-3.2 C
Skopje
Wednesday, January 19, 2022

Ласерска епилација – Текот на третманот

Најчитани вести

Ласерската епилација е најмодерниот метод кој трајно ги отстранува влакната. Ласерскиот сноп делува врз фоликулот на влакното и го уништува од корен и му оневозможува раст во иднина. После првиот третман се забележува промена, паѓаат од 20-30% влакна. Потоа се јавува нова генерација на влакна, па затоа се потребни во просек околу 6 третмани за да се уништат последователно.

Подготовката за ласерска епилација неопходно треба да вклучи консултација со дерматолог од ординацијата во која ќе се изведува третманот. Со него ќе добиете одговор на сите прашања во врска со третманот, како се изведува, колку пати и на кое растојание се прават третманите. Исто така доколку смета дека е потребно ќе ве упати да направите дополнителни испитувања како хормонален статус. Клиентите кои се алергични на сонце не се подобни кандидати за ласерска епилација, а оние кои моментално се на терапија со лекови кои можат да дадат фотоалергиска реакција се советуваат да го одложат третманот по завршување на терапијата.

Упатства пред третманот:

  1. Не е препорачливо да ги чупате или кубете влакната 2 недели пред третманот, туку само да се избричите.
  2. 4 (четири) дена пред третманот, потребно е да се избричи областа каде што ќе се изврши епилацијата.
  3. Делови од телото што треба да се третираат со ласер не се препорачува да бидат изложени на сонце за две недели пред третманот и две недели по третманот.
  4. На денот на третманот, кожата мора да биде чиста, без шминка, креми, парфеми и сл.

Трајното отстранување на влакна со ласер повеќе не е скап и недостапен третман, денес се препорачува да се направи трајна ласерска епилација од естетски, од практични, а и од здравствени причини, посебно кај мажите и спортистите.

Многу важно е, при овој третман треба да се користи соодветна медицинска козметика која е препорачана од дерматовенеролог.

Препорака на Аптека ДНА АННИ ФАРМ за нега на кожа пред и по ласерска епилација е медицинската козметика

URIAGE Уриаж Archives – Аптека ДНА Анни Фарм (annifarm.com.mk)

Продолжуваме следната среда со нов блог, на тема

Ласерска епилација – Нега по третманот

Повеќе вести

- Advertisement -spot_img

Најнови вести

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com