22.8 C
Skopje
Monday, September 27, 2021

Кој е човекот што ја предвиде пандемијата на короната, многу пред Бил Гејтс?

Најчитани вести

Светот ќе биде погоден од невообичаена болест во 2020 и 2021 година, која ќе претходи на судбоносните настани ширум светот, наводно напишал Волф Месинг, мислејќи, се разбира, на ковид. Барем така велат неговите обожаватели и следбеници.

Потрагата по причините и желбата да се стави крај на болеста што го зафати целиот свет со неверојатна сила, ја врати во Русија сцената на Волф Месинг, најенигматичниот човек на 20 век, чии пророчки и телепатски способности ги проучуваа повеќето истакнати психолози од неговото време.

Феноменот на гатање и телепатија, со кој владееше овој необичен и многу популарен човек во 60-тите години на минатиот век, руската наука не ја објасни до ден-денес, иако не е згрозен од парапсихолошките појави. Напротив, тој ги проучува на највисоко ниво, бидејќи се смета дека способностите на човечките души сè уште се недоволно тестирани.

Поглавјето „Невообичаени способности на душата“ во психолошката енциклопедија „Светот на човечката душа“ од група истакнати руски автори зборува, меѓу другото, за „човечките појави“, меѓу кои, на пример, сликарот Николај Ге, кој работејќи на сликата наречена „Петар Велики го слуша Царот Алексеј“, наслика една од собите на кралската палата до најмалите детали, со сите парчиња мебел, завеси, осветлување, украси – буквално сè што има во собата каде што беше само еднаш пред многу години.

Рускиот композитор Милиј Балакирев само еднаш ја слушнал композицијата на Чајковски и ја свирел точно во присуство на авторот. Моцарт можеше да стори нешто слично и – се вели во книгата, има многу луѓе кои имаат такви способности. Познатиот руски психолог Александар Лурија веќе неколку децении се занимава со феноменот на Соломон Шершевски, кој може да повтори огромна серија напишани броеви, букви, бесмислени реченици или музички мотиви. И после 20 години! Да не зборуваме за славниот uniуни Давиташвили, чии способности ги практикуваа цели институти.

Посебно поглавје од оваа интересна енциклопедија е посветено на телепатијата и Волф Месинг, кој прорече дека Хитлер ќе ја изгуби војната и Сталин дека ќе го заземе Берлин, и кој ги покажа своите способности пред озлогласениот Берија, минувајќи покрај неговата безбедност и покажувајќи сметка за продавница наместо пропусница.

Иако негираше дека е пророк, Месинг, жителите на Советскиот Сојуз веруваа во тоа време, дека може да „прочита умови“. И тој постојано го докажуваше тоа пред голема, фасцинирана публика.

Науката ниту ги потврди, ниту ги негираше неговите необични способности, но довербата на луѓето ја придонесоа филмови и книги за него кои привлекоа огромно внимание.

„Јас Месинг“, книга за која се веруваше дека е автобиографија, продаде неверојатен број примероци. И тоа не е напишано од познат психички, туку од новинар од „Комсом правда“, кој всушност се обиде да напише интересно четиво.

Како и да е, Месинг е запаметен како човек со извонредни способности, па многумина сè уште внимателно ги следат неговите пророштва и веруваат дека периодот на „невообичаена“ болест ќе трае неколку години, но веќе во оваа треба да се појави „спасител“ кој ќе го убеди светот дека патот на мирот е многу подобар од трката со вооружување и заканата од нуклеарна војна.

Повеќе вести

- Advertisement -spot_img

Најнови вести

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com