23.8 C
Skopje
Friday, June 18, 2021

КОЈ Е УБИЕЦОТ? Батлерот, сопругата, градинарот…? Само 12% од луѓето можат да ја решат оваа мистерија!

Најчитани вести

Испробајте ги вашите детективски вештини!

Само 12 проценти од луѓето ја решија оваа кратка загатка за прв пат откако беше објавена. Обидете се да откриете кој е убиецот.

Џорџ Смит е убиен во неделата навечер. Во куќата имало уште 5 луѓе. Сопругата, батлерот, куварот, хигиеничарката и градинарот.

Сите му кажале на Стивенс што правеле таа вечер.

Г-ѓа Смит читала книга пред каминот.

Куварот правел доручек.

Батлерот им давал инструкции на своите вработени во дневната соба.

Хигиеничарката ги миела садовите.

Градинарот го полевал цвеќето во градината.

По разговорот со сите, детективот веднаш знаел кој е убиецот. Знаете ли вие?

Убиецот е куварот!

Рекол дека правел доручек, а било вечер.

Повеќе вести

- Advertisement -spot_img

Најнови вести