16.8 C
Skopje
Monday, October 3, 2022

Коловрт Фестивал го пушти премиерното видео со електронска музика на значајни локалитети

Најчитани вести

Одлично спакуван домашен производ по светски стандарди – Коловрт Фестивал во етерот го пушта првото музичко видео, кое е само едно во низата најавени. – Следејќи ги светските трендови на организирање, снимање и емитување на техно журки на локации со голема антрополошка вредност ја инициравме платформата KOLOVRT FESTIVAL, која промовира локации со голема антрополошка и географска вредност, а на кои настапуваат артисти (Dj) кои продуцираат електронска музика. Нашата цел е да го прикажеме културното наследство низ призма на електронска музика и видео, велат организаторите и додаваат дека првата локација на која е снимано е еден од симболите на градот Скопје – Скопското Кале, кое било населен уште во времето на праисторијата, т.е. некаде околу IV до III милениум п.н.е.. – Калето повторно било населено некаде околу VII до VI век п.н.е.. Oваа населба била заштитена со ѕидови и постоела некаде до IV или III век п.н.е.. Следната фаза во историскиот развој е околу V до VI век, кога околу населбата бил подигнат нов ѕид. Сега Скопското Кале е атрактивна туристичка локација, која нуди одличен поглед над градот Скопје, велат и додаваат дека првите артисти се техно двојката Soko&Sev од Лондон, кои досега работеле со големи имиња како Boris Brejcha, ANNA, Anja Schneider, Matador, Oliver Huntemann, Alex Stein, Juliet Fox and BEC. Продуцираат космичко техно. Нивната посебна способност за емоционално наполнети, интроспективни намалувања ги доведе до меѓународен успех, со богати изданија низ најплодните етикети на индустријата, како што се Kraftek, Codex, AnalyticTrail, IAMT, Say What? And SetAbout, велат и откриваат дека оваа локална приказна спакувана по светски стандарди може да се погледне на платформата Youtube на каналот на KOLOVRT FESTIVAL. А промоција се очекува и на реномираните платформи за промоција на овој вид музика.

Повеќе вести

- Advertisement -spot_img

Најнови вести

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com