8.8 C
Skopje
Wednesday, February 1, 2023

Кампања на НДИ за елиминација на насилство врз жени во политиката

Најчитани вести

Националниот демократски институт (НДИ) денеска почнува кампања за подигнување на јавната свест за елиминација на насилство врз жени во политиката. Слоганот на кампањата е „Заокружи не за насилство врз жени во политиката“.

Кампањата е дел од проектот „WoMen Lead: Унапредување на родовата еднаквост преку политичко учество на жените“, имплементиран од Националниот демократски институт (НДИ), а финансиран од Шведската агенција за меѓународна развојна поддршка (СИДА).
Почетокот на кампањата ќе биде означен во Музејот на современа уметност.

Повеќе вести

- Advertisement -spot_img

Најнови вести