-9.2 C
Skopje
Thursday, January 20, 2022

Како до добар имунитет?

Најчитани вести

Често си го поставуваме ова прашање: Како до добар имунитет?

Здрава исхрана, умерена физичка активност се основа да постигнеме баланс во нашето тело. Но стресот и загаденоста се најчеста причина зошто понекогаш ни е потребен внес на додатоци во исхрана за да му помогнеме на нашето тело да ги совлада сите надворешни непријатели (бактерии, вируси, габи) кои се секојдневно наше опкрушување, а при тоа да го задржиме балансот во својот имунолошки одговор.

Imunoglukan® е природна биоактивна супстанција, изолирана од печурката буковка. Има имуномодулаторно дејство – ја регулира реакцијата на имунолошкиот систем во однос на постигнување на рамнотежа во телото. Тоа значи дека го поттикнува »заспаниот« имунолошки систем и го смирува »преактивниот« имунолошки систем (на пр. кај алергии).

Витаминот Ц и цинкот влијаат на работата на имунолошкиот систем, како и на заштитата на клетките од оксидативен стрес. Витаминот Ц придонесува и за намалување на уморот и исцрпеноста. Тој има значајна улога во работата на имунолошкиот систем и ги штити клетките од оксидативен стрес.
• Витаминот Ц исто така помага во намалување на заморот и исцрпеноста. Има улога во создавање на колагенот за нормална функција на ‘рскавиците, кожата, коските, забите, непцата и крвните садови. Помага во ослободувањето на енергија при метаболизам, во работата на нервниот систем, и за нормално психолошко функционирање. Ја зголемува апсорпцијата на железо и допринесува за обновување на редуцираниот облик на витаминот Е. Изложеноста на телото кон инфекции е поголема кога сме уморни и исцрпени па затоа се препорачува употреба на витамин Ц и превентивно и за време на инфекци
• Цинкот e олигоелемент кој влијае на повеќе од 300 ензимски процеси. Цинкот помага во одржување на здрава кожа, коски, коса и нокти, како и во зачувување на видот. Тој има улога во синтезата на ДНК, во метаболизмот на киселини и бази, јаглехидрати, масни киселини и микроелементи. Во испитувањата кај стари лица кои биле заболени од воспаление на белите дробови се констатирало недостаток на цинк.

Аптека ДНА АННИ ФАРМ ве советуваат како до добар имунитет со препорака на

https://www.annifarm.com.mk/product/defendyl-imunoglukan

Превенцијата е најдобрата одлука за инвестирање во вашето здравје.

Повеќе вести

- Advertisement -spot_img

Најнови вести

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com