19.8 C
Skopje
Tuesday, July 5, 2022

Како да се спречи физичкото насилство врз децата?

Најчитани вести

Во пракса да се спроведе поголема комуникација помеѓу институциите и родителите со цел да се намали ризикот едно дете да биде отфрлено од средината и да остане жртва на насилство.

Родителите од ОУ„Кирил Пејчиновиќ“ кои реагираа за агресивноста на две деца од одделението преку Канал 5 поттикнати од дводневната конференција бараат да се реши случајот.

Министерот за образование со апел училиштето сериозно да го разгледа проблемот.

Докторката Ралева вели се почнува од домот, родителите треба да ги воспитаат децата за да не поттикнат агресија. Преку бесплатната школа за родителство може да се помогне.

Истражувањето покажало дека осумдесет отсто од родителите користат шлаканици и вербални осуди како мерка на дисциплина.

Повеќе вести

- Advertisement -spot_img

Најнови вести

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com