-2.2 C
Skopje
Monday, February 6, 2023

И Mini објави од кога планира да произведува само електрични автомобили!

Најчитани вести

Според планот 2025 е година е година кога ќе биде преставена последната генерација на мотори со внатрешно согорување.

Од сериозни извори доаѓа веста дека Mini ќе престане да произведува бензински и дизел автомобили во 2030 година. Значи, по десет години во понуда ќе има само електрични автомобили.

Според планот 2025 е година е година кога ќе биде преставена последната генерација на мотори со внатрешно согорување, а веќе во 2027 година, 50 проценти од продажбата треба да се состои од електрични модели.

Сето ова би требало да го објави Оливер Ципсе, директорот на BMW, во неговиот годишен извештај на 17 март.

Повеќе вести

- Advertisement -spot_img

Најнови вести