9.8 C
Skopje
Wednesday, February 1, 2023

Италија: Речиси 99 отсто од смртните случаи од Ковид-19 се кај лица кои не се целосно вакцинирани

Најчитани вести

Речиси 99 отсто од смртните случаи од Ковид-19 во Италија, после февруари, се евидентирани кај лица кои не биле во целост вакцинирани, соопшти Националниот здравствен институт на Италија.

Според студијата, Институтот соопшти дека починале и неколку ревакцинирани лица откако се заразиле со коронавирус.

Извештајот појаснува дека при смртните случаи кај ревакцинирани лица станува збор за значително постари лица, кои во просек имаат над 88 години, додека возраста на починатите кои не се вакцинирани во просек е 80 години. Институтот потенцира дека вакцинираните лица кои починале од коронавирус имале и бројни, други, здравствени проблеми пред инфицирањето со коронавирус.

Повеќе вести

- Advertisement -spot_img

Најнови вести