23.8 C
Skopje
Saturday, June 19, 2021

Инженер претвори роботска правосмукалка во дрон (ВИДЕО)

Најчитани вести

Откога на пазарот се појавија роботски правосмукалки, станаа омилени помеѓу оние кои не сакаат да вакуумираат. Еден инженер отиде чекор понатаму и и овозможи на својата роботска правосмукалка Roomba уште повеќе можности.

Роботските правосмукалки можат самостојно да се движат низ домот и да вшмукуваат прашина и нечистотија, а понапредните модели можат дури да ја мапираат куќата и да ги „паметат“ местата што веќе ги исчистиле. Сепак, нивната најголема пречка се скалите.

Инженерот и јутубер Питер Срипол и даде нови можности на својата роботска правосмукалка за да може да ги совлада скалите, поради што ја претвори во дрон. Во правосмукалката вгради три пропелери што ги купи на Amazon, а неговото решение функционира совршено.

Повеќе вести

- Advertisement -spot_img

Најнови вести