10.8 C
Skopje
Thursday, December 8, 2022

Изложба на Никола Радуловиќ во МСУ

Најчитани вести

Во Музејот на современата уметност вечерва, со почеток во 21 часот, ќе се отвори изложбата „Система“ на Никола Радуловиќ. Кураторка на поставката е Бојана Јанева-Шемова.

Никола Радуловиќ е добитник на наградата за најуспешен автор и дело на 12-то Биенале на млади уметници доделена од Музејот на современата уметност.
„Система“ е вториот дел од серијалот анимирани книги, која заедно со првиот дел и интерактивната игра „Генеза“ ја формираат трилогијата „Бук оф Склавин“. „Система“ е исто така и името на изложбата на која е претставена трилогијата преку интерактивни објекти со кои може да се истражуваат книгите и играта пазлс во изложбениот простор.

Поставката ќе биде отворена до 8 декември.

Повеќе вести

- Advertisement -spot_img

Најнови вести