21 C
Skopje
Friday, May 14, 2021

Извештајот за работата на ДКСК за 2020 година пред собраниската Комисија за политички систем

Најчитани вести

Собраниската Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците денеска ќе одржи седница на која треба да биде разгледан годишниот извештај за работата на Државната комисија за спречување на корупцијата за 2020 година.

-Зголемената свесност и храброст на граѓаните да пријавуваат незаконитости и нерегуларности во работењето на службените лица придонесе ДКСК во текот на 2020 година да прими 550 пријави од граѓани со сомневања за постоење коруптивно однесување, злоупотреба на јавната функција, постоење на судир на интереси и оформи 102 предмети по сопствена иницијатива ДКСК, стои во годишниот извештајот.

Повеќе вести

- Advertisement -spot_img

Најнови вести