1.8 C
Skopje
Sunday, January 29, 2023

ЗНАЕТЕ ШТО Е ДЕЖА ВУ? Лекарот објасни зошто се појавува ова чувство – луѓето се разочарани од ВИСТИНАТА!

Најчитани вести

Повеќето луѓе доживеале „дежа ву“ барем еднаш во животот, тоа чудно чувство кога сме убедени дека сме виделе или искусиле нешто порано.

Постојат многу теории за што всушност станува збор. Некои сугерираат дека сеќавањето од претходниот живот е „веќе видено“, а некои дека ја предвидува иднината.

Во своето вирално видео, Караќ Раќ ја објасни вистинската причина за ова чувство во виралното видео и откри дека „дежа ву“ е во реалноста „дефект на мозокот“.

“Тоа се случува кога дел од краткорочната меморија случајно завршува во долгорочната меморија. Значи, изгледа дека се случило порано, бидејќи мозокот ни кажува дека е стара меморија”, рече тој

devojka

„Мислев дека имам супер моќ да ја предвидам иднината, но ништо од тоа“, напиша еден човек.

„Го имам искусено ова многу пати и секогаш мислев дека има врска со мојот претходен живот“, додаде уште еден.

Повеќе вести

- Advertisement -spot_img

Најнови вести