1.8 C
Skopje
Sunday, January 29, 2023

За уште 36 општини се одобрени проектите и подготвени договорите за нивна реализација од програмата ТАВ

Најчитани вести

Владата на Република Северна Македонија на денешната 85-та тематска седница го разгледа и одобри пакетот договори за регулирање на меѓусебните права и обврски помеѓу договорните страни за финансиска поддршка финансирање на инфраструктурни проекти на општините од програмата ТАВ.

Вториот пакет опфаќа 36 општини на кои им се одобрени проектите со кои тие аплицираа за оваа програма и со кои се опфатени изведби на инфраструктурни зафати од непосреден интерес на граѓаните од опфатените општини со овој пакет. 

Повеќе вести

- Advertisement -spot_img

Најнови вести