10.8 C
Skopje
Thursday, February 2, 2023

Законот за попис денеска пред Комисијата за европски прашања

Најчитани вести

Собраниската Комисија за европски прашања денеска треба да расправа по Предлог-законот за попис на населението, домаќинствата и становите во Република Северна Македонија, 2020 година, во прво читање.

Како што стои во предложениот текст, согласно Законот за државната статистика и Петгодишната програма за статистички истражувања 2018 – 2022, Државниот завод за статистика во април 2020 година треба да го спроведе деветтиот Попис на населението, становите и домаќинствата.

Повеќе вести

- Advertisement -spot_img

Најнови вести