9.8 C
Skopje
Sunday, December 4, 2022

Заев: Никој никогаш не носел вакви одлуки за аерозагадувањето

Најчитани вести

Издвојуваме големи средства за заштита на животната средина, ги зајакнавме сите програми на екологијата. Ова го напиша премиерот Зоран заев на Фејсбук.

  • Само 29 милиони евра се издвоедни за гасификацијата на северозападниот дел од државата. Училиштата ги менуваат нееколошките системи за греење, ги правиме енергетски ефикасни… Апелираме и граѓаните да се приклучат во оваа борба и сите што можат, да ги сменат системите за греење. Никој, никогаш нема носено вакви одлуки. Сите мерки покажуваат дека сме насочени да го решаваме прашањето заедно – централната власт, локалната власт и граѓаните. Сите заедно против аерозагадувањето, напиша Заев.
Сите заедно против аерозагадувањето!

Издвојуваме големи средства за заштита на животната средина, ги зајакнавме сите програми на екологијата. Само 29 милиони евра се издвоедни за гасификацијата на северозападниот дел од државата. Училиштата ги менуваат нееколошките системи за греење, ги правиме енергетски ефикасни… Апелираме и граѓаните да се приклучат во оваа борба и сите што можат, да ги сменат системите за греење.Никој, никогаш нема носено вакви одлуки. Сите мерки покажуваат дека сме насочени да го решаваме прашањето заедно – централната власт, локалната власт и граѓаните. Сите заедно против аерозагадувањето!

Posted by Zoran Zaev on Sunday, November 17, 2019

Повеќе вести

- Advertisement -spot_img

Најнови вести