3 C
Skopje
Tuesday, January 26, 2021

„Економист“: Македонија во топ 10 земји по невработеност на младите

Најчитани вести

Економскиот магазин „Економист“, објави статистички податоци според кои нашата земја се наоѓа на третото место во светот според стапката на невработеност на младите луѓе од 15 до 24 години.

Пред нас се само Јужна Африка, со стапка на невработеност кај младите од 52,9 отсто и Босна и Херцеговина со 46,7 отсто. Македонија е трета во светот со стапка на невработеност од енормни 44,7 отсто.

Повеќе вести

- Advertisement -

Најнови вести