7.8 C
Skopje
Saturday, May 21, 2022

Еден од симптомите на КОВИД 19 е опаѓање на косата! Откријте зошто се јавува опаѓање на косата и како можеме да го спречиме тоа

Најчитани вести

Покрај сите симптоми, но и последиците што може да ги остави новиот коронавирус, инфекцијата со КОВИД 19 има токсичен ефект врз коренот на косата, така што лекарите понекогаш се сведоци на сериозно опаѓање на косата кај некои пациенти со оваа болест.

Тие исто така сведочат за случаи кога пациентите немале други симптоми, освен за сериозно опаѓање на косата, што подоцна било предизвикано од КОВИД инфекција 19.

tportal

Губењето на косата е потенцијален долгорочен ефект на КОВИД 19 кој сè уште се истражува и зошто се појавува, дали и како може да се спречи, што да се прави и како правилно да се грижи косата по заздравувањето од КОВИД-19 се некои од темите на онлајн панелот КОВИД-19.

Повеќе вести

- Advertisement -spot_img

Најнови вести

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com