10.8 C
Skopje
Friday, December 9, 2022

Дубаи воведе бесплатна дозвола за купување алкохол

Најчитани вести

Дубаи воведува 30-дневна бесплатна дозвола за купување алкохол, за туристите.

Посетителите на емиратот ќе можат да го добијат документот во секој објект на компанијата што ја врши продажбата на алкохол на мало.

При барањето на дозволата, странците треба да пополнат формулар со што потврдуваат дека се туристи. Службениците притоа прават копија на пасошот, како и на страницата со печатот за влез во Дубаи.

Туристите со тоа ќе добијат и листа на правилата за јавно поведение во државата. Досега властите во Дубаи издаваа ваква дозвола само за странци со двегодишен постојан престој во емиратот.

Повеќе вести

- Advertisement -spot_img

Најнови вести