10.8 C
Skopje
Friday, December 9, 2022

Долговите за вода повторно ќе можат да се платат на рати

Најчитани вести

JП Водовод и Канализација – Скопје ја известува јавноста и граѓаните на град Скопје, дека повторно се спроведува акцијата за наплата на долговите на рати без камата.

Управниот Одбор на ЈП Водовод и Канализација – Скопје на 22та седница донесе одлука за наплата на долговите до 24 месечни рати, во зависност од висината на долгот, без камата за задоцнето плаќање. Имено оваа можност е со определено времетраење, почнувајќи од 04.11.2019 заклучно со 29.11.2019. По истекот на овој период одлуката преставува да важи.

Тие ги повикуваат сите граѓани кои имаат долг, да го искористат овој период за исплата на рати без камата за задоцнето плаќање.

Повеќе вести

- Advertisement -spot_img

Најнови вести