Home » Дино Мерлин се правда дека никогаш не рекол оти „во Белград ќе дојде кога ќе биде срамнет со гранати“

Дино Мерлин се правда дека никогаш не рекол оти „во Белград ќе дојде кога ќе биде срамнет со гранати“

by Lina Muslija

Дино Мерлин во интервју за „Курир.рс“ одговори дека во текот на војната  никогаш не рекол дека „Можеби треба да одите во Белград затоа што Србите се болни, а болните треба да се посетат“, и оти ќе дојде до Белград кога ќе биде срамнет со гранати.“

Тој објасни дека за овие лаги постојат и судски одлуки и тоа од Апелацискиот суд во Белград.

 Мноштвото вакви и слични срамни и понижувачки клевети и навреди против мене морав да ги побијам на суд. Вишиот суд во Белград, по петгодишно судење, донесе правосилна пресуда со број П3. 340/15 од 12 февруари 2020 година потврдено од Апелациониот суд во Белград Во образложението судот, меѓу другото, го заклучи следното: „Не е дозволено на Дино Мерлин да му се припишува фраза за болни Срби, како и да се опишува  како личност која се прославила со своите антисрпски ставови, имајќи предвид дека во судската постапка не е утврдено дека Дино Мерлин некогаш дал изјави кои би претставувале фактичка основа за ваквите заклучоци.Поаѓајќи од утврдените факти дека објавените информации се нецелосни, непроверени и затоа невистинити, судот Ставот е дека овие текстови се објавени со цел да се создаде непријателство кај публиката .

You may also like

About Us

Журнал МК е независен информативен портал.

Адреса: 8 Ударна Бригада 20б, Скопје, МК
Телефон: + 389 2 3217 815
Email: info @ zurnal.mk

@2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by Anet.com.mk

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More