-3.7 C
Skopje
Saturday, January 16, 2021

Деветта средба на Мешовитата македонско-бугарска комисија

Најчитани вести

Средниот век, Османлиската империја и евентуалното заедничко чествување на Гоце Делчев се темите за кои ќе разговараат членовите на Заедничката комисија меѓу Република Северна Македонија и Република Бугарија на деветтата средба, која ќе се одржи денеска и утре во Софија.

Средбата е продолжение на претходната, која се одржа во Охрид и на која се дискутираше по забелешките за учебниците по историја и усогласување на препораки како да се подобрат истите, како и за евентуалното заедничко чествување на Гоце Делчев.

Повеќе вести

- Advertisement -

Најнови вести