10.8 C
Skopje
Saturday, December 10, 2022

Дали мислите дека машината за перење ви ги „краде“ чорапите? Не грешите, еве зошто тие исчезнуваат за време на перењето

Најчитани вести

Ги ставивте алишта во машината за перење, вклучувајќи ги и чорапите, а кога извадивте неколку од нив повеќе не можевте да ги најдете. Се прашувате, дали вашата машина за перење навистина ги „краде“ вашите чорапи? Вие не сте луди, чорапите и помалите работи навистина можат да исчезнат за време на перењето, а Bright Side открива што всушност се случува.

Скоро сите чорапи може да се најдат во гумата што се наоѓа помеѓу вратата и внатрешноста на машината за перење. Имено, кога вратата на машината за перење е затворена, оваа гума ја затвора цврсто и не дозволува да излезе вода. Според експертите, за време на циклусот на миење, чорапите лесно можат да заглават помеѓу него и металниот дел од тапанот.

Покрај тоа, чорапите и другите помали парчиња облека што „избегале“ од тапанот за време на перењето може да се најдат во машината за перење, само треба да го отстраните капакот.

За да се реши овој проблем, експертите споделуваат неколку совети.

  1. Редовно отстранувајте ја гумата, исчистете ја и земете чорапи доколку ги има.
  2. Не ја преоптоварувајте машината за перење со голема количина алишта за време на перењето.
  3. Користете мала мрежна кеса за миење на мали алишта.

Повеќе вести

- Advertisement -spot_img

Најнови вести