0.8 C
Skopje
Saturday, January 28, 2023

Годишна изложба на Друштвото на ликовни уметници од Битола

Најчитани вести

Друштвото на ликовни уметници од Битола вечер ќе ја презентира традиционалната годишна изложба на која љубителите на ликовната уметност ќе може да видат 42 дела од 32 македонски автори.

Ликовните дела се изработени во период од 2020 до 2021 година, а според востановената традиција организаторот ќе ја додели и престижната награда „Борислав Траиковски“ за најдобро ликовно остварување.

Изложбата ќе биде отворена до 19 јули, а меѓу другите автори, битолчани ќе може да ги погледнат и најновите дела на Илија Кочовски, Панде Петровски, Драган Најденовски, Стефан Малбашиќ, Анастасија Петрова, Дејан Макаријоски….како и на гостите Тони Чатлески, Новица Трајковски, Ѓорги Димитров и Илија Маџаров.

Ликовната изложба има продажен карактер и средствата од продадените слики ќе се користат за хуманитарни цели, но и за одржување часови по ликовна уметност за деца и возрасни.

Повеќе вести

- Advertisement -spot_img

Најнови вести