-2.2 C
Skopje
Sunday, February 5, 2023

Вработените во ресторани ги открија сите „мрачни тајни“ на шведската маса!

Најчитани вести

 1. Од еден оброк можете да направите друг
  Обично добар дел од храната се пренаменува, на пример, јадење со риба во понеделник, исто така, може да стане риба пита или риба супа во вторник. Некои ресторани ќе ја исфрлаат храната само кога не може да се пренамени – Тери Ло / Редит.

„Еден мој пријател кој работеше на шведска маса ми рече дека правеле брускети за салати од полујадени парчиња леб што луѓето ги оставале на своите чинии

 1. Чоколадните фонтани не се хигиенски
  Во ресторанот во кој работев имаше фонтана со чоколадо, а половина од времето го поминав на работа обидувајќи се да ги спречам клиентите да ги лепат прстите и другите предмети во фонтаната. Се сеќавам на една жена со гипс на раката, која се приближи и започна да потопува јагоди во фонтаната. На крајот, таа потопи најголем дел од малтерот во фонтаната, така што целиот малтер беше премачкан со чоколадо.

‘Завршив со јадење и преминав во десерт. Како што се приближував до фонтаната со чоколадо, видов како детето кива директно во неа. Тој не се обиде да ја покрие устата, а се чини дека не се грижеа ниту неговите родители. После тоа, веќе не бев заинтересиран да ја испробам фонтаната за чоколадо.

Close-up Chocolate Fountain at Luxury Bellagio Casino and Resort in Las Vegas
 1. Некои луѓе пробуваат храна од чинии
  Еднаш отидов во ресторан што служеше специјалитет за ручек и вклучуваше разновидна понуда на супи и салати. Така, добив чинија, а ќе ствавев салата кога видов постара жена како пие супи директно од главните тенџериња – ЕјмиАристан / Редит.

Еден пријател од колеџ работел во кинески ресторан. Тој рече дека фатиле редовен гостин како редовно потопува пица во сад со супа од вонтон и ја јаде. По четврти пат за еден месец, управата конечно го избрка.

Момче кое имало околу 6 или 7 години сакало да јаде гумени бомбони. Потоа отишол во бар за десерти, зграпчил лажица и започнал да ги јаде од лажицата, па истата лажица ја натопил во садот уште неколку пати. Неговите родители се смееја и му рекоа да застане, а тој потоа плукна залак и го врати во садот.

 1. Можеби има нешто друго на чинијата, не само храна
  „Не можам да ви кажам колку пати беа пронајдени влакна во тестенини, и ако клиент се пожали на тоа, ќе ги однесеме тестенините во кујната, ќе ги отстраниме влакната, ќе почекаме околу 5 минути и ќе ги вратиме“.

Се сеќавам дека еднаш јадевме на шведска маса и кога погледнавме нагоре, видовме еден од вработените како убива муви со убиец на електричен инсект. И преку храна. Веднаш престанавме да јадеме, плативме и заминавме. Никогаш не се вративме. Неколку месеци подоцна, местото се затвори и беше напуштено 6 или 7 години.

24sata
 1. Со лесно расиплива храна не се постапува секогаш правилно
  Работев во индиски ресторан. Нивните стандарди за безбедност на храната отсекогаш биле слаби. Многу работи беа неприфатливи, но она што се истакнува е големата кофа со јогурт што стоеше неколку дена и сè уште се служеше секој ден во ресторанот. После таа работа, јас навистина не можам да ја поднесам индиската храна.

Повеќе вести

- Advertisement -spot_img

Најнови вести