1.8 C
Skopje
Sunday, January 29, 2023

Во 2020 година дипломирале 12,3 отсто помалку отколку во 2019

Најчитани вести

На високите стручни школи и на факултетите во земјава во 2020 година додипломски студии завршиле 12,3 проценти помалку студенти во однос на предминатата 2019 година.

Според податоците што денеска ги објави Државниот завод за статистика, од вкупниот број дипломирани, 81,9 проценти се редовни, а 18,1 проценти се вонредни студенти.

Процентот на дипломирани студентки е 59,5. Од вкупниот број, 37 отсто дипломирале во рокот, додека 63 отсто дипломирале по рокот.

Повеќе вести

- Advertisement -spot_img

Најнови вести