1.8 C
Skopje
Sunday, January 29, 2023

Во центрите за мигранти во САД над 100.000 деца

Најчитани вести

Независниот експерт кој работи за Канцеларијата за човекови права на Обединетите нации Манфред Новак проценува дека во притворните центри за мигранти во САД се наоѓаат над 100.000 деца. Според него, САД држат многу повеќе деца во притвор од некои други земји за кои има податоци.САД се единствената земја која ја нема ретификувано Конвенцијата за правата на децата.

Повеќе вести

- Advertisement -spot_img

Најнови вести